Güvenlik sistemine panik butonu nasıl eklenir?
Güvenlik kamerası sistemleri, çağrı sistemleri ve kapı erişim kontrol sistemleri gibi güvenlik çözümlerinin güvenliğini artırmak için sistemlere panik butonlar eklenebilir. Panik butonların stratejik alanlara yerleştirilmesi, acil durumlara hızlı bir şekilde cevap verilmesine yardımcı olabilir.
Acil durumlar öncesinde herhangi bir uyarı olmadan gerçekleşir. Bu bir sağlık sorunu ya da bir saldırı olabilir. Panik butonu hızlı acil durum bildirimi sağlar. Bu yazımızda panik butonunu güvenlik sistemlerine nasıl eklenir sorusunu yanıtlayacağız.
IP Güvenlik Kamerası Sistemi ve Panik Butonu
Birçok IP kamera I / O bağlantılarına sahiptir. Buton, video yönetim yazılımına bir sinyal sağlamak için I / O girişine bağlanabilir. Uyarı, güvenlik görevlisinin konsolunda, yakındaki bir kameradaki videoyla birlikte görünür. Güvenlik görevlisi bu acil durumdan haberdar olduğunda, bu sayede en iyi eylem yolunu belirleyebilir ve güvenlik kamerası sistemi, karar vermek için ihtiyaç duyulan bilgileri sağlar.
Bu aşamada güvenlik görevlisine bildirim yeteneğini içeren bir video yönetim yazılımı kullanmak önemlidir. Örneğin, WAVE yazılımı ve Ocularis yazılımının bir kamera IO algılandığında ne olacağını belirleyen menü seçimleri vardır. Yazılım videoyu görüntüler ve alarm durumunu bildiren bir uyarı sesi çıkarır.
Çağrı Sistemine Bağlı Panik Butonu
Bir IP çağrı sistemi içinde panik butonunu kullanabilir. Buton, kuruluşunuzu yangın gibi acil durumlarla ilgili bilgilendirebilir. Yangın alarm bildirimi tamamen otomatik olarak yapılandırılabilir.
Panik butonu, IP ses giriş cihazının IO girişine bağlanır. Sinyal, komut kontrol yazılımını uyarır. “If-then” mantığı, “Yangın algılandı, Lütfen binadan çıkın!” gibi önceden kaydedilmiş bir duyuru oluşturur. Sistem, güvenlik görevlisini uyarmak üzere programlanabilir, böylece otomatik bir mesaj oluşturmak yerine, karar vermek için kişi uyarılabilir. Her iki durumda da, panik butonu uyarısı tehlikeli durumlara tepki vermek için çok hızlı bir yol sağlar.
İnterkomlar için Panik Butonları
Herhangi bir duruma kontrollü bir cevap sağlamak için diyafona panik butonu eklenebilir. Örneğin, yöneticinin ofisindeki dahili telefon kullanılabilir. Güvenlik görevlisi, yöneticinin ofisindeki konuşmayı dinleyebilir. Ses kaydedilebilir ve duruma doğru şekilde tepki vermek için gereken bilgileri sağlayabilir.
Bu sistem uzaktan kumandalı bir IP interkom kullanır. Komut yazılımı konuşmayı dinlemeyi sağlar. Güvenlik sorumlusu bilgilendirilir ve böylece olaya cevap vermeleri sağlanabilir.
Panik Butonları ve Yangın Alarmları
Kapı erişim kontrol sistemleri elektrikli kilitleri kontrol eder ve yanlış insanların içeri girmesini önlerler, ancak acil durumlarda kapıların tamamen açıldığından emin olmak gerekebilir. Manyetik kilitler kullanıldığında bu özellikle doğrudur. Bir panik butonu, elektrikli kilitlerle kontrol edilen tüm kapıların bir yangın gibi acil bir durumda kilitlenmesini sağlayabilir. Elektrikli kilitleri kontrol etmek için birkaç yol vardır. Örneğin, düğmeyi, güç devresini tüm kilitlere açan bir röleye bağlayabilirsiniz. Alternatif olarak, elektrikli kilidine güç sağlayan bir PoE adaptörü ekleyebilirsiniz.
Mobil Panik Butonları
En son güvenlik uygulamalarından biri yanınızda taşıyabileceğiniz mobil panik butonlarıdır. Mobil panik butonu anahtarlığa takılabilir ve anında acil bildirimde bulunur. Sabit butonlar yerine düğmelerin yerine, sizinle birlikte seyahat eden bir buton kullanmak çok hızlı bir bildirim sağlar. Örneğin okul yönetiminin veya hastane personelinin acil durumlarına hızlı bir şekilde cevap vermesine olanak tanır. Sessiz alarm özelliği, herhangi bir gürültü yapmadan acil durum müdahalesine çağrı yapmaya olanak tanır. Örneğin, bu sessiz uyarı bir okuldaki bir öğretmen tarafından kullanılabilir. Yönetim ofisine yapılan çağrı, saldırgan bir öğrenci veya acil tıbbi sorunları bildirebilir.
Sonuç
Panik butonları ağa bağlı güvenlik sistemleri ile entegre edilebilir ve acil durumlarla ilgili anında bildirim sağlayarak güvenliğinize katkıda bulunur. IP kameralara, IP interkomlara, çağrı sistemlerine ve kapı erişim kontrol sistemlerine eklenebilirler. Mobil panik butonu iş yerinizde ya da organizasyonunuza daha fazla kişisel güvenlik sağlar.